Vad är egentligen av riktigt 925 sterling silver smycken?

925 på smycken betyder att det är ett smycke som är gjort av sterling silver. Sterling silver är en legering av silver som består av 92,5% rent silver och 7,5% koppar. Detta är en standardkvalitet för silver som används i smycken och andra föremål. Det är vanligt att smycken som är gjorda av sterling silver märks med siffran 925, så det är en bra indikation på att det är ett högkvalitativt smycke.

Om du är i tankarna att köpa dig 925 silversmycken, 925 sterling silver smycken, kommer du garanterat vilja veta skillnaden mellan rent silver och 925 sterlingsilver. Man kan säga att rent silver inte riktigt består av endast silver. Det kanske består av 99,9% silver, och ett litet innehåll består av andra metaller såsom exempelvis koppar.

Silver är en av de mest använda metallerna i världen. I sitt renaste tillstånd är silver så mjukt att man inte kan använda det i smyckestillverkning, därför använder man sig av en legering (blandning) med en annan metall, vanligtvis koppar, för att förstärka silvret. Denna blandning av silver och koppar kallas sterling silver 925.

För att få benämnas såsom äkta silver måste silversmycken innehålla 92,5% silver. VSmycken's silversmycken är stämplade med talet 925 vilket intygar att de är tillverkade av sterling silver och är äkta silversmycken.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Vi använder cookies för den bästa möjliga upplevelse. Accept = godkänner du cookies.